Skip to content

Drijfzand

De grond onder je voeten

(Interview: GvA)

In een zonovergoten suite van het majestueuze The Grand aan de Oudezijds Voorburgwal ontmoet ik een opgewekte Neil Finn. Een schril contrast met de er enigszins verwilderd uitziende Nick Seymour die – pas zojuist in Amsterdam gearriveerd – beneden in de lobby nog een kop koffie zit te drinken – om wat tot rust te komen; ze hadden hem in Londen gewoon in de incheckrij laten staan en het vliegtuig zonder hem laten vertrekken.

Crowded House

Finn: Ah, Nick is gearriveerd? Mooi. Alhoewel, jammer dat hij het Amsterdam van gisteren heeft moeten missen. Ik heb heerlijk door het Vondelpark gewandeld. Verbazingwekkend veel mensen daar, is dat elke zondag zo? Alleen als het mooi weer is natuurlijk. Maar er gebeurde van alles: mensen spelen spelletjes en er was een openluchtconcert, heel leuk allemaal.
FU: Ja, nu is het prachtig weer, maar in feite is het heel wisselvallig. Volgens velen wordt ook hier de klimaatsverandering merkbaar. Een vriend van me zou het niet verbazen dat er binnen afzienbare tijd pelikanen en kraanvogels zullen neerstrijken in de vijvers van het Vondelpark. Parkieten gedijen er overigens al jaren.

Crowded House live zien kan hier:
15 oktober 2007 in Carré, Amsterdam
16 oktober 2007 in Carré, Amsterdam
19 oktober 2007 in Vorst Nationaal, Vorst

Lees verder..

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • LinkedIn
  • del.icio.us
  • Reddit
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks