Skip to content

Drijfzand

De grond onder je voeten

(Volgens Prikkie)

goddess_shiva-goddess_shiva.jpgShiva heette de band waarin zanger/gitarist Armin Sabol en zanger/bassist Mat Sinner (Sinner, Primal Fear) hun muziekcarrière ooit begonnen. Na vergeefse pogingen tot een debuutalbum te komen legde Sabol zich toe op produceren – van onder andere Rage en Peter Schilling‘s wereldhit “Major Tom” – en Mat Sinner begon zijn eigen bandje. Voor een aidsbenefiet kwamen ze weer eens bij elkaar en dat beviel zo goed dat ze besloten weer samen op te gaan nemen, nu met drummer Martin Schmidt onder de naam Goddess Shiva. Tot mijn verrassing noemen ze mijn favoriet Frank Marino & Mahogany Rush als inspiratiebron. Dat hoor ik er eerlijk gezegd weinig in terug, maar dat de inspiratie uit de hoek van de powertrio’s komt is duidelijk.

Behalve het sitar-intro en het sitar-outro is het namelijk bluesrock wat de klok slaat. Dan weer wat meer rechttoe-rechtaan in Gene Simmons-achtige composities (“Mind Of A Killer), dan weer in lekker zware bluesrockers á la Pat Travers met lang uitgesponnen solo’s (“Barefoot And Naked”. Wat de songs gemeen hebben: goede hooks, smakelijk gitaarwerk van Armin Sabol (die man verdoet z’n tijd achter de knoppen van een mengpaneel!) en een mix zoals ‘ie hoort te zijn bij een powertrio, zwaar, niet te gepolijst en met een lekker smerig gitaargeluid. Het laatste album van Sinner vond ik heel aardig, dit vind ik een absolute kraker!

File: Goddess Shiva – Goddess Shiva
File Under: Faule Gitarren sind affengeil!

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • LinkedIn
  • del.icio.us
  • Reddit
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks