Skip to content

Drijfzand

De grond onder je voeten

neil_young-live_at_filmore_east.jpgLive at the Fillmore East is de eerste glimp is die we te zien krijgen van de al heel lang beloofde archieven van Neil Young. Het is een prachtige compilatie van twee optredens in de Fillmore East in 1970. Krap anderhalf jaar zijn ze hier bij elkaar en hun Everybody Knows This Is Knowhere is inmiddels uit. Danny Whitten zou twee jaar later overlijden en de gitaarduels die hij en Neil Young op deze plaat uitvechten maken deze registratie een monument voor deze oorspronkelijke Crazy Horse-gitarist. Absolute hoogtepunten zijn een op twee seconden na dertien minuten klokkende versie van “Down By The River” en een bijna zestien minuten durend “Cowgirl in the Sand”. Ergens begin volgend jaar zal er nog een CD met werk uit begin jaren zeventig komen, waarna de boxsets gepland staan, te beginnen met een 8-CD-set met materiaal uit de periode 1963-1971. Live at the Fillmore East is dus blijkbaar een amuse, net als de plaat van begin volgend jaar. Het idee achter een amuse is dat de trek in de komende gerechten wordt gestimuleerd. Neil Young heeft eerder releases als deze aangekondigd, maar ze steeds weer uitgesteld. De honger is nu eventjes gestild, maar als amuse is Live at the Fillmore East meer dan gelukt. Ober!

File: Neil Young with Crazy Horse – Live at the Fillmore East 1970
File Under: Heerlijke amuse

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • LinkedIn
  • del.icio.us
  • Reddit
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks