Skip to content

Drijfzand

De grond onder je voeten

Hoe onverwacht, het zogenaamde “medium” Robbert van den Broeke, als je wel eens RTL4 kijkt ken je hem vast wel, belazert de boel. In plaats van het doorkrijgen van informatie van de doden blijkt meneer stiekem gewoon Google als zijn grote inspiratiebron te hebben.
In de uitzending van 18 december was te zien hoe hij bij de weduwe van ene Arno op bezoek ging. Hij kreeg daar allerlei beelden en namen door en bij één van die namen maakt hij een cruciale fout. Volgens van den Broeke was een voorvader namelijk “genverbrander” geweest, een beroep wat hij zelf ook niet kende. Logisch natuurlijk, we hebben het namelijk gewoon over “geneverbrander” (jenever noemt men ook wel genever). Een lullig spelfoutje maar wel één die een hoop duidelijk maakt.
Als je namelijk een beetje creatief googled kom je op deze pagina en daar staat toevallig precíes dezelfde spelfout! En nu mag meneertje van den Broeke mij eens uit gaan leggen dat dit allemaal toeval is. Lees het hele verhaal op de website van Stichting Skepsis. (Dank aan rupert voor zijn tip)

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • LinkedIn
  • del.icio.us
  • Reddit
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks